home

tankstation

werkplaats

autodiagnose

contact


Autodiagnose

 Ziet u dit branden?

Of een ander storingslampje van een in uw voertuig aanwezig systeem. Brandt er geen lampje maar loopt uw auto niet meer zoals hij ooit heeft gedaan. Doen er zich vreemde storingen voor die uw eigen dealer of garagebedrijf nog steeds niet heeft kunnen oplossen. Laat dan door ons uw auto onderzoeken.

Wij zijn in het bezit van diverse universele en merkspecifieke testers waaronder Multi-Diag, Actia Aziaten Diag, Maxi Das en Op-COM, hierdoor zijn wij in staat bijna 100% van het wagenpark uit te lezen. Daarnaast zijn wij in het bezit van de Fluke 123 twee kanaals scope,de Pico 4 kanaals automotive scope en de Blue Point rookmachine voor meer diepgaande diagnose bij complexe storingen. Dit alles in combinatie met een gedegen systeemkennis van onze Diagnose Specialist, die na het afronden van de MTS Autotechniek in Apeldoorn, met succes de opleidingen tot Diagnose Specialist bij Electude in Neunen en de PHBO Auto Elektronica op de HTS autotechniek in Arnhem heeft doorlopen, wordt bijna iedere storing opgelost.

Hierdoor hanteren het motto  "no cure no pay" oftewel wordt de storing niet vastgesteld dan hoeft u ook niets te betalen!

Om de kosten van onze clienten zo laag mogelijk te houden is onze filosofie het aloude gezegde "meten is weten en gissen is missen", met andere woorden door het toepassen van signaalmetingen proberen we het onnodig vervangen van goed werkende componenten tot een minimum te beperken. Daar waar het mogelijk is maken wij gebruik van gereviseerde elektronische onderdelen waar twee jaar garantie op wordt gegeven.

Inmiddels zijn wij ook in staat om voertuigen uit de GM-groep waar onder andere Opel en Chevrolet toebehoren, van de allerlaatste software updates te voorzien.

  Laat bij ons uw accu en laadsysteem testen

Vroeger had de accu een simpele taak: de startmotor voeden tijdens de start. Na de start nam de dynamo de stroomleverantie over en bij uitgeschakeld contact waren er geen noemenswaardige stroomverbruikers. Dat is bij de nieuwe generatie auto’s anders. Zeker tijdens koude dagen stromen er vele Ampères door het boordnet als bijvoorbeeld de verlichting aanstaat, het audio systeem, de stoelverwarming, ruitverwarming en mogelijke zelfs de elektrische bijverwarming. Dan schiet de capaciteit van de dynamo snel tekort, zeker bij file rijden  en korte stukjes tijdens bijvoorbeeld stadsverkeer. Dan moet de accu geregeld bijspringen. Ook bij stilstand met uitgeschakeld contact, kan de accu niet gaan rusten. Veel elektrische systemen blijven waakzaam en consumeren energie  uit de accu.

In voertuigen met een start/stopsysteem krijgt de accu het nog zwaarder voor de kiezen. Niet alleen de vele starts maar ook het blijven voeden van de elektrische verbruikers tijdens stilstaande motor geven een zware aanslag op de accu capaciteit. Immers de verlichting, radio elektrische aircocompressor moeten blijven draaien met afgezette motor.

Om startproblemen door een lege accu in deze nieuwe generatie auto’s te voorkomen zijn naast de conventionele loodzuur accu de verbeterde AGM en ECM types sterk opgekomen. Naast deze verbeterde accu’s is ook energie/accu management sterk in opkomst waardoor het zomaar verwisselen van de accu niet meteen, maar na verloop van tijd tot problemen kan gaan leiden. De nieuwe accu moet namelijk met behulp van een systeemtester aangemeld worden in het accu managementsysteem van het voertuig. Wij zijn in het bezit van diverse universele en merkspecifieke systeemtesters waardoor een bijna 100% dekking van het wagenpark mogelijk is en het aanmelden van accu’s geen probleem is.

Tijdens de wintermaanden zal met het dalen van de buitentemperatuur de capaciteit van de accu tevens gaan afnemen dit in combinatie met de verhoogde weerstand in de motor zal de accu in uw auto de geest kunnen geven.

Voorkom startproblemen en laat daarom nu uw accu en laadsysteem testen (bij een onderhoudsbeurt is dit gratis) zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor info of het maken van een afspraak bel gerust naar 024-6961823
en vraag naar onze Diagnose Specialist Emiel van den Berg

 

Rijksweg 184  6586AB Plasmolen Tel: 024-6961823